Rituel de Beaute Nefes Almaya Yardımcı Burun Bandı

Uzun yıllardır burun tıkanıklığı sorunundan yana dertliyim. Burnumun sağ tarafındaki kanalın kıkırdak dokusunda bir et büyümesi var. Daha önce 2 kere bu yüzden burun ameliyatı olsam da yine tekrarlıyor bu et büyümesi. Şu sıralar yine burun tıkanıklığım nüksetti. Özellikle sıcak ve aşırı nemli havalarda daha bir genleşip daralıyor burun kanallarım,burnumdan nefes almam imkansız hale geliyor. En son birkaç hafta önce gittiğim aile hekimimizin verdiği burun spreyini kullanmıştım,o dönemde çok rahatlamıştım. Ama bilirsiniz ki bu tür burun spreylerinin uzun süreli kullanımı önerilmez.
Spreyi kullanmaya ara verdiğimde yine tıkanıklık,yine nefes alamama başlayınca aklıma eşimin horlamasına önlem diye BİM marketten zamanında alıp ta birkaç paket stokladığım,daha önce de Siyah Nokta ve Kir Temizleyici Burun Bandı'nı kullandığım Rituel de Beaute markasının Nefes Almaya Yardımcı Burun Bandı geldi (aramızda kalsın,horlama sorunu olmadığını söylüyor ve bantları kullanmak istemiyor). 
Burun kanallarını açarak,burundan daha iyi nefes alıp vermeyi sağlayan,hem horlamayı azaltan hem de burun tıkanıklıklarında ilaçsız ve ağrısız rahatlık sağlayan bu bantları denemeye karar verdim bu sefer de.
Hayvanlar üzerinde test edilmemiş olan bantlar ikili ambalaj içinde toplamda 10 adet ve tek kullanımlık. Bantların üst yüzeyi dokuma bezden,alt yüzeyi ise yapışkan banttan yapılmış. Bantlar 7 yaş altı çocukların ve sivilceli,yanık,tahriş olmuş,hassas ciltlerin kullanımına uygun değil. Ayrıca bant 12 saatten fazla sürekli kullanılamıyor.
Kullanım şeklini aşağıdaki fotoğrafta daha detaylı okuyabilirsiniz..
Bantla ilgili yorumlarım ise şu şekilde; bandı taktığım gece burun kanallarımın açıldığını,daha rahat nefes aldığımı ve güzel uyuduğumu fark ettim. Bu açılma bandı takar takmaz olmadı tabi,kullanım şeklinde de belirtildiği gibi kısa bir süre sonra etkisini göstermeye başladı. Taktığım süre içinde (tabi uyurken) bant bir rahatsızlık hissi vermedi bana. Buna karşın sabah uyandığımda yapıştığı yüzeyde gerginliğe yol açtı. Yapışkan tarafı çıkartırken de biraz acıttı. O gerginlik ve çıkartırken verdiği hafif acıyı saymazsak burun tıkanıklıklarına bağlı durumlarda kullanılabilecek ve işe yaradığını düşündüğüm bir ürün oldu.. 

Açıkçası 2 gece kullandıktan sonra sabah verdiği o gerginlik hissinden dolayı kullanmadım bir daha burun bantlarını. Onun yerine en son Bodrum tatilimizde pet şişe içinde getirdiğim deniz suyunu çekiyorum gece yatmadan önce burnuma. Ve bu yöntemin de en az burun bandı kadar hatta daha da performanslı bir şekilde ağrısız,acısız,zahmetsiz,doğal yollardan burun kanallarımı açtığını söyleyebilirim. Bundan sonra Ege'ye yada Akdeniz'e yapacağımız tatillerde şişe şişe getirmeye karar verdim deniz suyundan,sizin de aklınızda bulunsun bu yöntem,denemeye değer bence..