Garnier Sauna Etkili Arındırıcı Kil Maskesi

Doğrusu ne yüzüm,ne vücudum için çok fazla bakım ürünü kullandığım söylenemez. Günlük rutin cilt bakımım sabah yüz temizleme jeli , gece kırışık karşıtı krem ve göz kremi şeklindedir benim. Unutmazsam haftada bir de peeling yapmaya ve de siyah nokta temizleyici burun bandı kullanmaya çalışırım. Ama maske deseniz çok düzenli,istikrarlı kullandığımı söyleyemem. Çok merak edip te cildimin ihtiyaçlarına yönelik bir maske olursa nadiren alır denerim. Garnier Sauna Etkili Arındırıcı Kil Maskesi de yukarıdaki nedenlere ek bir de uygun fiyatından dolayı aldığım bir ürün oldu.
Hassas ciltler dahil tüm cilt tipleri için dermatolojik olarak test edilen maske;karma ve yağlı ciltlerde yağlanma,parlama,tıkanmış gözenekler gibi cilt problemlerinde kendiliğinden ısınan formülü sayesinde,fazla yağı ve cilt problemlerini gidermeye yardımcı olmayı ve de içeriğindeki okaliptüs özü,salisilik asit ve çinko ile cildi arındırmayı,gözenekleri sıkılaştırmayı ve cildi pürüzsüzleştirmeyi vaat ediyor.

Her biri 6 ml. olan ve ortadan kendiliğinden ayrılan (makasla kesmek en ideali) 2 ambalaja sahip maskeyi nemli cilde masaj yaparak uyguluyoruz. Özellikle T bölgesine (alın,burun ve çene) yoğunlaşarak ve göz çevresine temas ettirmeden uygulanan maske toplam 3 dakika bekletiliyor ve durulanıyor.
Aşağıda fotoğrafta da gördüğünüz ve buz mavisi renge sahip maske,elime aldığım an sıcaklığını vermeye başladı. Ben fotoğrafı çeker çekmez hemen yüzümü hafif ıslatıp bekletmeden maskeyi uyguladım. T bölgesi yağlı cilt tipim olduğundan bu bölgeye biraz daha yoğun uyguladım maskeyi. İlk sürdüğüm andaki o ısısının bekleme süresi boyunca hafiflediğini hissettim. Ama bu ısı olayı sizi korkutmasın,cildi yakan yada acı veren bir ısı değil kesinlikle. O değil de durulama kısmı biraz zahmetli oldu. Sonuçta kil olunca ciltten yıkanarak temizlenmesi de uğraştırdı ama bu da sorun yapılacak bir eksisi değil tabi.
Mayıs ayında anneler günü indirimleri kapsamında Migros'ta fiyatı 7.45 TL.'den 3.73 TL.'ye düşen maskeden 2 paket almıştım. Toplamda 4 kere kullanım imkanım oldu o yüzden. Düşünün işte mayıstan ağustosa geçen zaman diliminde neredeyse 3 haftada bir gelmiş aklıma maskeyi uygulamak. Yüzümü yıkadıktan sonra verdiği ferahlık,tazelik ve temizlenmişlik hissini sevdim. Cildi kurutmadan hafif yumuşak ta yapıyor. T bölgemdeki yağlı görünüm ve parlamayı giderme konusunda da başarılı buldum. Tabi bu kalıcı bir başarı değil. Sadece günlük. Bu artılarına rağmen vaatlerindeki gözenekleri sıkılaştırma,cildi pürüzsüzleştirme,cilt problemlerini giderme (cilt problemi o kadar geniş bir kavram ki hangisini kast etmişler onu anlamadım), 7 gün boyunca arınmış gözenekler etkisini göremedim ben. Elimde tek kullanımlık 1 paket daha kaldı. Onu da kullandıktan sonra ''çok ta ihtiyacıma yönelik değilmiş,almasam da olur'' dediğim bir ürün oldu bu...