Çengelköy Erbap Cafe Açıkbüfe Kahvaltı

Geçtiğimiz ay Ramazan Bayramı'nın 3.günü şehir dışına kaçan eş,dost,konu,komşu gidecek kimse olmayınca biz de çıkalım bir İstanbul'un keyfini sürelim dedik. Yolda aklımızda Çengelköy'deki tarihi Çınaraltı Çay Bahçesi'ne gitmek vardı ama mübarek tıklım tıkış,sanki İstanbul burada dercesine kalabalıkla karşılaşınca ve çocukların sabah kahvaltısını daha fazla geciktirmek istemeyince Çınaraltı'nın hemen yanındaki Erbap Cafe'ye girdik.
İçeri girince poğaça,börek,simit gibi atıştırmalıkların olduğu vitrine yönelmişken içerideki çalışanlardan birinin ''yukarıda terasta da yerimiz var,isterseniz siparişinizi orada da verebilirsiniz'' demesi üzerine üst kata yöneldik.
Çıktığımızda ilk gördüğümüz,mekanda açık büfe kahvaltı servisinin açılmış olmasıydı. Bundan uzun uzun bahsedeceğim zaten. Dışarıdan ilk bakışta pastahane olarak gördüğümüz mekan;girişteki pastahane bölümü,ilk kattaki açık büfe kahvaltının servis edildiği kapalı ve açık alandan oluşan oturma bölümü ve 2. katta sırf açık alan oturma bölümü olmak üzere 3 kattan oluşuyormuş meğer.
1.kat
2.kat
Biz açık büfe kahvaltıyı görünce 180 derece fikir değiştirip orta katın açık oturma bölümüne geçtik. 
Ve gördüğümüz ilk şey bu muhteşem Boğaz manzarası oldu. Üsküdar sahilden başlayıp Tarihi Yarımada'ya ve karşıda Avrupa Yakası'na uzanan harika bir seyir keyfi var burada. Hele ki hava açıksa ve güneşli ise Boğaz'ın maviliği ayrı bir güzellik katıyor manzaraya.
Sanırım bu katta sigara içilmiyor (açık alanında dahi). Solda fotoğrafta gördüğünüz kapının ardındaki ufak,dar balkon sigara içenler için düşünülmüş sadece. Bence çocuklu aileler yada sigara içmeyenler için (ki içen biri olarak söylüyorum) harika düşünülmüş bir fikir. Oranın da manzarası tam yan taraftaki mekan olan tarihi Çengelköy Çınaraltı'nı görüyordu. Ayrıca wc-lavabo da bu katta onu da minik not olarak yazayım unutmadan.
Tamam tamam sadede gelip açık büfe kahvaltı notlarıma geçiyorum hemen. Açık büfe için oldukça geniş ve ferah bir alan yaratılmış. Çeşit olarak ta seçenek bol diyebilirim. 
Açık büfe kahvaltıda çay sınırsız. Zaten masanıza termosla servis ediliyor. İsteyene bitki çayı çeşitlerinden de var,su da var..
Protein büfesi yani peynirler..Benim sayabildiğim 14 çeşit peynir vardı. Şarküteri ürünleri de olmazsa olmazı kahvaltı büfesinin..
Zeytinyağlılar da unutulmamış tabi..20'den fazla zeytinyağlı çeşidi oldukça lezzetli görünüyor değil mi?
Benim favori büfem otlar yani sebzeler. Ama keşke rende havuç,dilim turp,kırmızı lahana gibi birkaç çeşit daha olsaymış daha da süper olurmuş sanki. Burada yumurtaların olduğu servisin yanında haşlanmış salçalı sosis,birkaç börek çeşidinin olduğu bir servis daha vardı onu çekmeyi unutmuşum,siz varmış gibi okuyun :)
Ortadaki yuvarlak masada zeytin,reçel,mısır gevreği ve tatlı çeşitleri büfesi bulunuyor.
Kahvaltımızı bitirdikten sonra Engin termosta çay keyfi yapar da ben Türk Kahvesi keyfi yapmaz mıyım hiç? Ohh bana da afiyet olsun :)
''Eee Yeşim yedin,içtin iyi,güzel,hoş ta biraz da fiyatlardan haber ver'' derseniz (demeseniz de yazacağım ki ben) hafta sonu cumartesi-pazar açık büfe kahvaltı kişi başı 39 TL. Kahvaltının kaçta başladığını bilmiyorum ama yanlış hatırlamıyorsam 14.00'e kadar devam ediyor servis. 

Erbap Cafe'de sadece açık büfe kahvaltı yok elbette. Poğaça,börek,kahvaltı tabağı,omlet,menemen,burger,salata,makarna,wraps,pizza,fajita,kırmızı&beyaz et,balık,sütlü&şerbetli tatlı,pasta,dondurma,sıcak&soğuk&taze sıkma içecek çeşitleri de menüdeki yerini almış. ( Menüyü detaylı incelemek ve güncel fiyatları öğrenmek için '' buraya '' tıkkkkk lütfen.. )
Şimdi bu beyefendi de nereden çıktı ? demeye kalmadan ben yazayım,kendisi Bilal Güneyli. Erbap Cafe'nin müdürü. Bana hem mekanla hem kahvaltıyla ilgili detayları bizzat anlattığı hem de çekim yapmama izin verdiği için bir kez daha teşekkür etmek istedim kendisine.
Mekan geniş,ferah,temiz,güzel. Açık büfe kahvaltı çeşitlilik ve lezzet anlamında yeterli. Serviste aksama yaşamadık. Hizmette ellerinden geleni yapmaya çalışan personel. Üstüne üstelik bir de manzara on numara. Yolunuz Üsküdar'a düşer de Çengelköy tarafına geçerseniz,Erbap Cafe'ye bir uğrayın. O muhteşem Boğaz'a karşı ister kahvaltı yapın ister çayınızı kahvenizi yudumlayın. Benim de Çengelköy'e gitme fikrimiz olduğunda uğrayacağım yerlerden biri oldu artık burası.

Adres: Çengelköy Mahallesi. Çengelköy Caddesi. No:24/1 Üsküdar / İstanbul
Telefon: 0216 321 20 77