Mutlubi Teraryum

Çocukluğu sokaklarda oyun oynayarak geçen biri olarak,zamane apartman çocukları için üzülüyorum.Dört duvar arasında sokak,bahçe,toprak,çamur,sokak oyunları ne bilmeden büyüyorlar.O yüzden özellikle Egemen ve Derin'in hayatımıza katılmasıyla hep böyle müstakil,bahçeli,ahşap;ağaçlar,çayırlar,çimenler,çiçekler içinde bir evde yaşamayı hayal eder dururum.Sanırım sevgili sorananne Çiğdem ile farklı ve anlamlı tasarımlarıyla öne çıkan Mutlubi benim bu hayalimi sezmiş olacak ki,Anneler Gününde kapıma kadar gelen özel teslimatlı bu harika teraryumla çok mutlu ettiler beni.
 Bu aralar teraryumlar çok popüler biliyorsunuz.''Teraryum da ne'' derseniz işte böyle cam,plastik fanus içine minyatür bitkiler,hayvanlar,evler vs... yerleştirilmesiyle oluşturulan tematik kara akvaryumu diyebilirim.Size bir şey itiraf edeyim mi aslında kaktüs çürütmüş biri olarak ''şimdi ben bu teraryuma nasıl bakacağım''diye düşünürken Mutlubi onu da düşünmüş,teslimat paketine bir de teraryum bakımıyla ilgili not iliştirmiş.
Bu bakımla ilgili birkaç başlık aktarmak istiyorum belki işinize yarayabilir sizin de:
-Çoğu teraryumlar için homojen ve direk olmayan gün ışığı idealdir.
-Yaklaşık 2 senede bir bitkilerin toprağını değiştirmek iyi olur. 
-Özellikle kapalı teraryumlar çok fazla ısı tuttuğundan,kalorifer üstüne konulmamalı ve direkt güneş ışığı alan yerlerden uzak tutulmalıdır.
-Çürüyen yaprakları keserek alın,kuruyan dökülen yaprakları temizleyin,camın tozunu almayı ihmal etmeyin,camın iç yüzeyini kimyasal temizleyicilerle temizlemeyin.
-Kapalı teraryumlar hemen hemen hiç sulama istemez,gözle görülür bir kuruma görmedikçe sulamanıza gerek yoktur.Açık teraryumlarda sulamadan önce toprağın nemini test edebilirsiniz.
-Bir de sulama sıklığı kullanılan bitkinin tipine göre değişiklik gösterebilir.
Mutlubi sitesine şöyle bir göz attım.Fanus,geometrik,mini bahçe şeklinde düzenlenmiş çok sayıda ve güzel teraryum var.Ve bunların her birinin de ayrı ayrı adı var.Mesela benim teraryumum Pembe Bahçe..Tamamı canlı bitkilerden oluşan,içinde bir hikayesi olan,özel tasarım bir teraryum bu.Hani girişte dedim ya böyle bir ev hayalim hep diye,işte hikayesi de bu evin.Yeşillikler içinde,sessizliğin,sakinliğin,huzurun hüküm sürdüğü ahşap bir ev..
Teraryumları kendiniz için alabileceğiniz gibi sevdikleriniz için de alabilirsiniz.Sevdiklerinize doğum günlerinde,yıl dönümlerinde,yeni işlerinde,yeni evlerinde farklı ve anlamlı bir hediye vermek istemez misiniz? İşte şimdi tam zamanı.Üstelik blog okuyucularıma %15 indirimli hediyesiyle.2017 senesi sonuna kadar geçerli indirim için yapmanız gereken tek şey alışverişlerinizde yesimlehertelden indirim kodunu kullanmak.