Dr.Oetker Kekburger

Bu kekburgerin sosyal medyada paylaşımını oldukça sık görüyordum ve merak ta ediyordum açıkçası.Sevgili Şafak ve Fatma'nın ev sahipliği yaptığı 23 Nisan Anne Çocuk Blogger Etkinliği'ndeki sponsor firmalarımızdan biri olan Dr.Oetker sayesinde bu merakımı da gidermiş oldum ben. 
Merak edenler için kekburgerin enerji&besin değeri ve içeriği..Aynı zamanda www.droetker.com.tr adresinden videolu anlatımla kekburgerin yapılış aşamalarını da takip edebilirsiniz.
Aman sakın paketi atmayın çünkü paketin iç kısmında birbirinden değişik ve lezzetli görünen kekburger tarifleri de var. 
277 gramlık paketin içinden un karışımı,krema karışımı ve pişirme kağıdı çıkıyor.
Bu malzemelere ek olarak hamur için,1 yumurta,6 yemek kaşığı süt,75 gr. yumuşak margarin;krema için,1 su bardağı soğuk süt ilave ediyoruz.
Paketin arkasındaki tarife göre önce hamur karışımını hazırladım.Paketten çıkan pişirme kağıdını fırın tepsisine yaydım ki bu sayede hem fırın tepsisi temiz kalacak hem de kekburgerler yapışmayacak.Hamur karışımı yaklaşık 16-20 adet kek dilimi çıkarmaya yetiyor.Fırın tepsisine 1 yemek kaşığının yarısı kadar koyduğumda tam 16 tane çıkarmış oldum ben.Bu da toplamda 8 adet kekburger demek.
Yaklaşık 10 dakikalık bir pişirme süresi var.Oldukça kısa bu hoşuma gitti.Ama sanırım ben tam yuvarlak bir şekil elde edemedim.Hatta birbiriyle orantısız büyüklü küçüklü bir şey çıktı ortaya :)
Kekleri soğumaya bırakıp kremasını hazırladım yine tarife göre.Ve hazır olan kremadan da yaklaşık 1 yemek kaşığını 1 dilim kekin düz kısmına sürüp bir başka kek diliminin düz tarafıyla birleştirdim.
Paket üstünde belirtilen 15 dakikalık sürede buzdolabında beklettiğim kekburgerlerim,şekilde de görüldüğü üzere yemeye hazır..
İsteğe göre kremayı hazırlarken süt miktarını azaltılıp içine labne peyniri koyabilir yada kremasına kuru / taze meyve parçaları,fındık,fıstık,badem,çikolata parçası ekleyebilirsiniz.Ve yine isterseniz kekburgerlerin üstünü emojiler gibi süsleyebilirsiniz.Hazırlaması oldukça pratik olan kekburgerin tadı hafif ve lezzetli.Başlangıçta hamur karışımını kaşıkla fırın tepsisine paylaştırırken kekin böyle nasıl kabaracağını merak etmiştim ama tam kıvamında kabardı ve yumuşacık oldu.Ağızda hemen dağılan iki kek arası kekburgeri de böylelikle denemiş,test etmiş oldum ben..Yapacaklara kolay gelsin ve de afiyetler olsun şimdiden...