Pakolino / Bi Kutu Aktivite

Pakolino aktivite kutularını sosyal medya hesaplarında yapılan paylaşımlardan görüyordum hep ve şimdi de Egemen ve Derin'le bizzat deneyimleme fırsatımız oldu bu kutuları.Belki siz de benim gibi daha önce bir yerlerde denk gelmişsinizdir belki de ilk defa görüyorsunuzdur.Ben gören,görmeyen,bilen,bilmeyen için şöyle önce bir bilgi girişi yapayım.
Pınar Gül Ramsay tarafından,ebeveynlerin çocuklarıyla beraber kaliteli vakit geçirmeleri,çocukların merak,keşfetme,yaratıcılık özelliklerini verimli kullanabilmeleri için kurulmuş olan Pakolino;
-3 / 7 yaş arası çocuklar için eğitici ve eğlenceli bir şekilde tasarlanmış,
-Gerekli tüm malzemeler ve tema dergisi ile beraber içinde 3 aktivite olan,
-Her ay değişen temalarla hazırlanan bir kutu.
Çocuk gelişim uzmanlarının da onayı alınarak hazırlanan bu aktiviteler hem pratik,hem ailelerin çocuklarıyla geçirdiği zamana eğlence katıyor,hem de çocukların oynarken öğrenmelerini sağlayıp onların yaratıcılık,keşfetme,ince ve büyük motor kasları,araştırma,dil ve duygusal gelişimlerini destekliyor ve pekiştiriyor.
Bizim Pakolino kutumuz mart ayına ait ''Gizli Görev''temalı aktivitelerden oluşan bir kutuydu.Kutu sağlam kartondan,dikdörtgen şeklinde ve zarf gibi açılan cinsten.Kutunun içinde sanki size gizli bir görev verilmiş havası yaratan ağzı kapalı zarfta 3 aktivite,gizli görevlerinizin ne olduğunu gösteren bir görev kağıdı,''Daha Fazlasını Keşfet'' isminde bulmacalar ve deneylerin olduğu bir kitapçık bulunuyordu.
1.zarftan çıkan görev Periskop yapımı oldu.Kartondan yapılmış maketi,yapım kağıdındaki aşamaları takip ederek kolayca tamamlayabilirsiniz.(Periskop:denizaltılarda,tanklarda,siperlerde kullanılan,görünmeksizin ve gözü çevirmeksizin bütün çevreyi görmeye olanak sağlayan optik aygıt). 

2.zarftaki görev İpucu Avı.Şifreli ipuçları ve bu şifreleri görebilmek için verilen şifre çözücü mercek ile heyecanlı bir ajan keşfi çocukları bekliyor.Şifreli ipuçları görev bitince puzzle oluveriyor.
Son görev ise Ajan Çantası.Her ajanın gizli görevlerinde malzemelerini sakladığı bir çanta bu.Yine karton maketten yapım aşamaları takip edilerek kolayca tamamlanıyor.Ayrıca görünmez kalemle yazılan şifreler kalemin mavi ışığıyla gün yüzüne çıkıyor.
Daha önce;Vücudumuzu Tanıyalım,Kutup Macerası,Dünya Kaşifi gibi çok eğlenceli aktivite kutuları olan Pakolino'nun mayıs ayı kutusu Minik Bahçem temalı.Her ay yenilenen aktivite kutularını,kutu fiyatlarını ve üyelik tiplerini Pakolino 'dan takip edebilirsiniz...
Benim 1 numaram Egemen yapım kağıdından aldığı yardımlarla aktivite kutusunu kendi tamamlarken,2 numaram Derin'e biraz destek geldi annesi tarafından.Bu sayede aktivite kutusundaki tüm aktivitelerin yapım aşamalarını bizzat deneyimlemiş oldum...Hoşuma da gitti ayollll,çocuklarımla beraber çocuk oldum yine  :)