Balparmak Apitera Zen

''İyi olacak hastanın doktor ayağına gelir'' misali tam da böyle bir kırgınlık,halsizlik,boğaz ağrısı yani kısaca mevsimsel bir soğuk algınlığına yakalandığım günlerde,Sosyal Annem ve Şafak'ın Dünyası'nın beraber organize ettiği 23 Nisan Blogger Anne Çocuk Şenliği'nde sponsor firmalarımızdan biri olan Balparmak'ın Apitera Zen balı elimin altındaydı da deneme şansım oldu.
Denediğim her biri 7 gramdan oluşan 7 adet tek kullanımlık ambalajın haricinde,210 gramlık cam kavanoz ambalajı da var Apitera Zen'in.
Önce şu Apitera'nın ne olduğundan bahsedeyim birazcık.Apitera;arı ürünlerinin (bal,arı sütü,polen ve propolis) ve vücuda yararlı bazı doğal bitkilerin farklı karışımlarından oluşan bir ürün ve içinde vücudun ihtiyaç duyduğu pek çok vitamin,enzim,mineral,protein vb.'ni barındırıyor.
Balparmak Apitera Zen içerdiği bal,propolis,zencefil,tarçın,karanfil,karabiber ve limon ile bağışıklığı ve vücut direncini artırıyor,antiseptik yapısıyla mikroplarla savaşmaya yardımcı oluyor,soğuk algınlığı ve nezleye karşı sağlığın korunmasını destekliyor,içerdiği C vitaminiyle vücuttaki serbest radikallerle mücadelede önemli bir rol üstleniyor.
Bal:Karbonhidratın yanı sıra,çok sayıda diğer bileşenleri - organik asitler,proteinler,aminoasitler,mineraller,vitaminler ve aroma bileşenleri içerir.

Propolis:Ana bileşeni reçinelerin yanı sıra,balmumu,yağ asitleri,polen,vitaminler ve mineraller gibi diğer önemli bileşenleri de içermektedir.

Zencefil:Lif içeren zencefilde B ve C grubu vitaminler,kalsiyum,demir,magnezyum,fosfor,potasyum,manganez gibi elementler bulunur.

Tarçın:Kalsiyum,magnezyum,demir ve lif içerir.

Karanfil:Manganez,omega - 3 yağ asidi,vitamin K,diyet lif,magnezyum ve kalsiyum içerir.

Karabiber:Potasyum,magnezyum ve demir açısından zengin sayılan karabiber K ve C vitaminleri içermektedir.Bunun yanında A vitamini deposudur.

Limon:Kalsiyum,magnezyum,fosfor,potasyum minerallerini içerir.

Ürün içeriği;Bal (%96.6),limon konsantresi (%2),zencefil (%0.75),propolis (%0.5),değişen miktarlarda tarçın,karabiber,karanfil şeklinde olan Apitera Zen'in 7gr için enerji ve besin değerleri ise şu şekilde;Enerji 22.75 kcal,yağ 0 gr.,karbonhidrat 5,65 gr.,protein 0.03 gr.
Ürünün raf ömrü 18 ay.Isı ve ışıktan korumak suretiyle 18-24 derece arasındaki oda sıcaklığında muhafaza ediliyor.İçinde arısütü olmadığından buzdolabına koymanıza gerek yok.
Uyarılar:Arı ürünleri alerjisi,astım ya da yüksek alerji riski taşıyanların ürünü tüketmemesi önerilmektedir.3 yaş altındaki çocuklarda doktor tavsiyesi ile kullanılmalıdır.1 yaşından küçük bebeklere yedirilmemelidir.
Ben böyle hafif soğuk algınlıklarında doğal yollarla hastalığı atlatma taraftarı olanlardanım.Bu konuda da ilk başvurduğum,memleketim Ordu'dan gelen ıhlamuru içine limon sıkarak tüketmek olur bol bol.Bu arada ıhlamuru eskiden eve kokusunu salacak kadar kaynatırdım ama öyle yapılmaması gerekiyormuş.Kaynamış ve ateşten alınmış suda ıhlamur yapraklarının(yada sallama poşet ıhlamurun)5-10 dakika demlenmesi gerekiyormuş.Bu sefer ıhlamurun içine şeker yada limon suyu ilave etmeden Balparmak Apitera Zen sıktım 1 paket.

Paketin arka yüzü tam ortadan kırılmaya müsait zaten.Kaşığa gerek olmadan ortadaki kat yerinden hafifçe sıktığınızda akışkan yapıdaki bal tamamen boşalıyor.Ihlamurun rengi biraz koyulaşmakla beraber çay kaşığıyla karıştırdığımda içindeki bal karışımı hemen eridi.
Ihlamur haricinde bir bardak ılık süte yada suya ekleyip içebileceğiniz gibi direk paketten emerek te tüketebilirsiniz Apitera Zen'i.Ben direk ağzıma sıkarak ta denedim.Tadı yakıcı ve biraz da çiçek ağırlıklı geldi bana.Ihlamurun içine sıkarak tükettiğimde yoğun olarak ıhlamur ve limon tadı aldım.Aynı zamanda sanki biraz şeker eklemişim gibi de ıhlamurun içimini yumuşattı.Benim hastalığımdan mıdır ıhlamurun sıcaklığından mıdır bilmiyorum ama tüketir tüketmez bir ısı yükselmesi,boğaz ağrımda yumuşama oldu.Bir yarım saat kadar sonra da enerjim yerine geldi.Halsizliğim,vücut kırgınlığım azaldı.
Eğer siz de benim gibi hafif soğuk algınlıklarında doğal yollarla iyileşme yanlısıysanız,iyileşmeyi hızlandırmak ve desteklemek için günde 2 kere Balparmak Apitera Zen'i deneyebilirsiniz.
Bu arada Apitera serisinde Zen haricinde;
Apitera+ Age (Arı Sütü-Bal), 
Apitera+ Energy (Arı Sütü- Bal-Polen), 
Apitera+ Kids (Arı Sütü-Bal-Propolis), 
Apitera+ Mix (Arı Sütü-Bal-Polen-Propolis), 
Apitera Kids Muzlu, 
Apitera Mix Portakallı karışımlar da var aklınızda olsun.