Torku Sütlü Latte

Kafein seven biri olarak tercihim orta şekerli Türk Kahvesi yada çekilmiş sade kahvedir benim.Arada sırada Türk Kahvesi'ni ve çekilmiş kahveyi sütlü de yaparım.Ama klasikler her zaman favorimdir.Bazen de böyle sırf tadını merak ettiğim için dışarıdan hazır ambalajlı kahve de alırım.Ama hiç bir zaman evde kendi yaptıklarımın tadını vermez.Geçtiğimiz gün Migros'tan alışveriş yaparken gördüğüm Torku Sütlü Latte'yi de sırf meraktan almış ve denemiştim.

Torku markasını bir çoğunuz duymuştur.Konya Şeker tarafından 2007 yılında kurulan bir Türk firması.Bünyesinde şeker,şekerleme,çikolata,unlu mamuller,dondurulmuş ürünler,süt ve süt ürünleri,et ve et ürünleri,bitkisel yağlar,içecekler,sirke ve soslar var.Sütlü Latte de süt ürünlerinden biri firmanın.
Sütlü latte 230 ml.ebadında,sert ve sağlam bir plastik ambalaja sahip.İçmeden önce çalkalıyorsunuz.İç kısımdaki folyoyu belirtilen çizgiye kadar açıp içiyorsunuz.İsterseniz üst kapaktaki deliğe pipet takarak ta içebilirsiniz,o sizin tercihinize kalmış.
Aşağıdaki fotoğrafta içeriği mevcut ama okunmuyorsa diye yine yazayım:Yarım yağlı pastörize inek sütü,şeker,çözünebilir kahve(%0.3),kıvam arttırıcı(selüloz,selüloz gam,karragenan),aroma verici.Bu arada bu kıvam artırıcıları biraz araştırdım çok da hoşuma gitmediler..
Latteyi çalkaladığınızda çok güzel köpüklü bir karışım oluyor.Tadı hafif,içimi yumuşak.Bana göre kahve aroması çok düşük.Kahveden ziyade süt kreması tadı aldım ben.Tabi bu benim kahve zevkimle alakalı..Latte severler,içindeki kıvam arttırıcıları da göze alırsa özellikle yaz mevsiminin sıcacık günlerinde ideal,serinletici,hafif bir içecek olabilir.
Torku'nun sütlü içecekler grubunda sütlü latte haricinde;Mocha,Macchiato,Coco Tropico,Chai gibi değişik tadlarda ürünleri de var.Migros markette 2,25 TL olan sütlü latteyi yada diğer çeşitleri alıp dener miyim bilmiyorum çünkü böyle aromalı kahveler sanırım benim damak tadıma hitap etmiyor...