Üsküdar İncirhane

Üsküdar merkeze ne zaman işim düşse burada bir mekanım vardır benim,işimi bitirince mola verdiğim,dinlendiğim,bir yorgunluk kahvesi içtiğim.Geçtiğimiz günlerde yine bi kahvelik mola için uğrayayım diye düşünürken gideceğim yerin yanı başında yeni açılan bu sevimli dükkan dikkatimi çekti.''Hadi değişiklik olsun,bir hayırlı olsun deyip kahvelerini içeyim'' diye oturdum dışarıdaki masalardan birine.
Üsküdar merkezde Mimar Sinan Çarşısı'nın hemen karşısındaki Mahkeme Arkası Sokak olarak geçen araç girişi olmayan küçük sokakta,tam Gülfem Hatun Cami müştemilatının karşısında,2016 yılı ramazan ayından 2 gün önce belediye başkanı Hilmi Türkmen tarafından açılışı yapılmış İncirhane'nin.
Müştemilatın ön tarafında küçük bir oturma alanı oluşturulmuş.Aşağıdaki fotoğraflar ilk gidişimde çektiklerim.Daha sonraki gidişlerimde bu alanda ufak tefek değişiklikler yapılmış olduğunu fark ettim.Tabure şeklindeki oturma yerleri yerini sırt dayamalı sandalyelere bırakmış.
Ortam kış ayına uygun olarak soğuğu geçirmesin diye brandalarla çevrilmiş.Ve en güzeli de masaların bacak ve ayak kısmına denk gelen alt kısmı elektrikli ısıtıcılarla donatılmış.Bu sayede kış-soğuk demeden sıcacık bir şekilde dışarıda da oturabiliyorsunuz.


İncirhane'nin küçük ama bir o kadar da sevimli ve sıcak bir havası var.Böyle mavi boyalı hali bana hep Bodrum'u hatırlatır.


Ben siparişimi verip hazırlanmasını beklerken,içeri girip yetkilisinin de izniyle birkaç kare fotoğraf çektim.Nostalji dolu bir atmosfer var içeride.Eski radyolar,şamdan aplikler,biraz eski kap,kaçaklar...
Çok ta şirin bir menü dizaynları var,incir şeklinde.Bir tarafında incirin özellikleri,faydası;diğer tarafında yiyecek-içecek alternatifleri..''Tereyağ,bal,peynir Erzurum'dan;kuymak,muhlama,çay Karadeniz'den;menemen Çakallı'dan..(Samsun Çakallı'da menemeni birebir yemiş biri olarak,bu menemenin özelliğini merak ediyorsanız Çakallı Menemen Muhtarın Yeri yazımı okuyabilirsiniz). Bütün doğal tadları ve lezzetleri sizin için İstanbul'da buluşturduk..Her daim kahvaltı'' sloganıyla oluşturdukları menü kahvaltı ağırlıklı.
Serpme kahvaltı,mini kahvaltı,incirli kahvaltı tabağı,yumurtalı lezzetler,sipesiyal muhlama harici;tost ve sandviç;salı ve cuma günleri Erzurum'a has organik,güveçte kuru fasulye,tereyağlı pilav ve ev yoğurdu da yer alıyor menüde.
Hazır öğle olmuş,bir tostla öğleni geçiştireyim diye sipariş ettiğim tost,yanında domates ve salatalık söğüşle gelince gözüm ve midem ayrı bayram yaptı.
Üstüne bir de köpüklü,orta Türk Kahvesi..Ohhh...Dinlendiğimi anladım nihayet.Kahvenin yanında şerbet bu aralar yeni moda.Benim içtiğim de gelincik şerbetiymiş.Lezzetliydi de tadı.
Uzun ömürlü olmasını dilediğim İncirhane,ufacık bir dükkan ama sıcak ve şirin,ekonomik fiyatlar,güzel sunumlar...Bundan sonra Üsküdar'a yolum düşerse uğrayacağım yeni kahve molam oldu benim.

İncirhane
Hakimiyeti Milliye Cad. Mahkeme Arkası Sok. No:4C Üsküdar / İstanbul
0530 516 47 77 - 0554 988 49 32