BurnFree Yanık İlk Yardım Seti

Geçtiğimiz günlerde Preventis Sağlık ve İş Güvenliği'ne bağlı BurnFree firmasından gelen kargo sayesinde yeni bir ürünle tanışmış oldum.Firmadan Sayın Kerem Yağlıtepe ile bu ürün elime ulaşana kadar birkaç kez mailleştik ve kendisi büyük bir nezaket ve ilgi örneği göstererek yardımlarını esirgemedi benden.Hemen kendisine bir teşekkür edeyim.UPS kargo tarafından gelen ürünler özenle ambalajlanmış,bir kaç kargo poşetine konulmuştu.Ürün gönderiminde bu noktaya dikkat etmeleri ilk baştan zaten hoşuma gitti benim.
1994 yılında kurulan BurnFree,gelişmiş jel formülü sayesinde,yanıkların ilk yardımı ve tedavisi konusunda en ileri tıbbi teknoloji sunuyor.Yanıklar ve yaralar için geliştirilmiş özel formül,jelin yanık veya yara bölgesinden akmayarak uzun süre sabit kalmasını sağlıyor ve jelin yanık bölgeyi çok etkili bir şekilde soğutmasına yardımcı oluyor.Geliştirilen jel yanıkların ilk yardımında uygulanması gereken 5 adımlık protokolü tek başına gerçekleştiriyor:Soğutma,acıyı giderme,dış etkenlerden koruma ve enfeksiyonu engelleme,nemlendirme ve sıvı kaybını en aza indirme,iyileşme sürecine katkı.
BurnFree jelin kullanıldığı başlıca yanık türleri şu şekilde;
-Isı yanıkları (ütü,ocak,tava,fırın,soba,ateş vs...).
- Kaynar sıvı yanıkları (kaynar su,buhar,kızgın yağ vb.).
-Güneş yanıkları.
- Elektrik yanıkları.
- Kimyasal yanıklar (kimyasal yanıklarda BurnFree uygulanmadan önce kimyasal cilt üzerinden uzaklaştırılmalıdır,bunun için kimyasala maruz kalan bölge bolca akan su ile en az 20 dk boyunca yıkanmalıdır).
-Ayrıca ufak kesik,sürtünme yarası,sıyrık,tahriş vb. hafif cilt yaralanmalarında da acıyı giderir,bakteri gelişmesini önlemeye ve iyileşme sürecine yardımcı olur ve tahriş etmez.
Gelen ürünler;1 adet orijinal boy BurnFree şişe yanık ilk yardım jeli,1 adet orijinal boy 10X10 cm.steril yanık ilk yardım pansumanı ve 10 adet tek kullanımlık saşe yanık ilk yardım jeli idi.
Hafif yanıklar için BurnFree yanık ilk yardım jeli;yanık bölgeyi sudan 4 kat daha hızlı soğutur ve yanığın derinleşmesini anında engeller,acıyı etkili bir şekilde giderir,rahatlatır,cildi nemlendirir,enfeksiyonu önlemeye ve iyileşmeye yardımcı olur.Yanıklarda,haşlanmalarda ve güneş yanıklarında kullanılır. 
Ağır yanıklar için BurnFree steril yanık ilk yardım pansumanı;yoğun jel içeren süngerimsi yapısı ile bünyesindeki jeli eşit olarak yanık yüzeyine aktarır.Pansumanın içerdiği süngerimsi "Medikal Açık Hücreli Köpük",kendi ağırlığının 50 katı jel taşır,böylece yanık bölgesine daha fazla soğutucu ve acı giderici BurnFree jeli eşit bir şekilde ulaşır ve yanığa uzun süre etki eder.Etkin bir fiziksel koruma ve serinletme sağlar.Elastik yapısı sayesinde oluşabilecek kabarma ve su toplama durumlarında bile rahatsızlık vermez,eklem hareketlerini kısıtlamaz,yara yüzeyine yapışmaz.İplik içermemesi nedeni ile yarada kalıntı bırakmaz.
Tek kullanımlık saşe yanık ilk yardım jeli;3,5 gramlık saşeler hafif yanıklar için ideal bir ilk yardım ürünüdür.Tek bir 3,5 gram saşe 2x2 cm'e kadar alan kaplayan küçük yanıklar için uygundur.Bu ürün küçük mutfak yanıkları ve kaynak yanıkları için de idealdir. 
BurnFree ürün yelpazesinde jel şişeler,jel pansumanlar ve jel saşeler hariç göz duşları,jel battaniye,güneş yanığı,yanık ilk yardım kiti de var.BurnFree ürünlerini eczanelerde ve BurnFree web sayfasında bulabilirsiniz.Ürünlerle ilgili daha fazla bilgiye BurnFree sayfasından ulaşabilirsiniz.Yazımın sonunu bağlamadan BurnFree ve Kerem Yağlıtepe Beyefendi'ye bir kez daha teşekkür ediyorum.

Dedim ya bu kargo gelene kadar böyle bir ürünün varlığından haberdar değildim.Allahım hepimizi kazadan,beladan korusun,kullanmaya sebep olacak duruma gelmeyelim inşallah...Ama BurnFree ürünlerini inceledikçe belki de her evde,herkesin elinin altında bulunması gereken bir ürün olduğuna karar verdim.