Water Garden İstanbul Avm

İstanbul'un yükselen değeri Ataşehir'de açılan Water Garden ile İstanbullular da yeni bir alış veriş,yeme-içme ve eğlence merkezine kavuşmuş oldu.Water Garden,FLO markası ile Türkiye’de “ayakkabı marketi” sisteminin öncülüğünü başlatan Ziylan Grup tarafından yapılmış bunu da bir dip not olarak paylaşayım.
Ataşehir'de böyle bir Avm açıldığından ekim ayı boyu internette gördüğüm tanıtımlar sayesinde haberim olmuştu.Özellikle açık alana kurulu bir Avm olması ve görsellerde paylaşılan su gösterileri çok ilgimi çekmişti.Bu senenin temmuz ayı sonunda açılan Water Garden'ı biz 29 ekimde tam da Cumhuriyet Bayramımızı kutladığımız gün ziyaret ettik.
Gitmeden biraz adres tarifi biraz da navigasyon sayesinde ulaşabildik buraya.Water Garden en kolay tarifiyle Ataşehir Belediye binasının hemen yanında.4 katlı otopark aracıyla gelenler için oldukça büyük ve geniş.Tabi cumartesi-pazar kalabalığına dikkat etmek lazım.

Otopark çıkışından Avm'ye giriş yaptığımız yer olan zemin katta devasa süs havuzuyla karşılaştık.Water Garden'ın en cazibeli noktası da bu havuz zaten..Farklı konsepti ve mimarisiyle dikkat çeken havuzun çevresinde;restoranlar,çocuk alanları,macera parkı,sokak lezzetleri ile nostalji sokağı,sinema,tiyatro ve konser alanları ile özel spor merkezi bulunuyormuş.
resim görsel amaçlı kullanılmıştır
Show havuzu olarak adlandırılan bu havuzda;hafta içi sabah 11:00'den itibaren her saat başı ve 21:00-21:30'da;hafta sonu ise yine sabah 11:00'den itibaren akşam 21:30'a kadar yarım saatte bir müzik eşliğinde;su,ışık ve ateş gösterileri yapılıyor.Çalan müziğin ritmine uygun,bir alçalıyor bir yükseliyor sular.Adeta raks ediyorlar :) 
Water Garden yeni açılan bir yer olduğundan,havuzun çevresinde ki yeme-içme mekanlarının çoğu açılmamış daha.Bir çok yer ''yakında burada,yakında hizmetinizdeyiz''şeklinde brandalarla kapalıydı.

Gittiğimiz gün Cumhuriyet Bayramı kutlamaları yapan bando takımını da keyifle izlemiştik.
Havuzun çevresinde çeşitli yerlere konumlandırılmış çimden hayvanları da es geçmemek lazım..Bu eserleri yapan her kimse gerçekten tebrik ederim.
Yine havuzun bir kenarına kurulan bu sahnede belirli aralıklarla canlı müzik dinletileri düzenleniyor.watergardenist sayfasından takip edebilirsiniz tarih ve saatlerini.
Havuz çevresinden bir detay da yerdeki taş döşemelerin içinde parlayan ışıklar oldu.Giderseniz bunu da benden öğrendiğinizi hatırlayın emi :)
Havuzun çevresinde 360 derecelik turdan sonra,havuz harici gezmeye değer pek bir şey bulamadığımızdan kapalı kısma geçtik.Burada da açılmamış olan bir çok mağaza ve genel alanlarda bir tenhalık,ıssızlık var.
Hal böyle olunca 1.kata çıktık yürüyen merdivenle.
1.katta restoranlar,bistro,tiyatro,çocuk eğlence,mağazalar olduğu yazıyor kat planında ama burada da durum farklı değil.Hizmette olan birkaç mağaza harici çoğu yer kapalıydı.

Bu katta bir teras bölümü var.Oradan da show havuzunu ve etrafı izleyebilirsiniz.
Amaaaaa bu 1.katın öyle bir yeri var ki asla ziyaret etmeden,görmeden dönmeyin derim.O da sokak lezzetlerinin yeniden hayat bulduğu Nostalji Sokağı..Her ne kadar tabela ile yönü belirtilmişse de en kolay Yves Rocher mağazasının arasındaki yolu takip ederek bulabilirsiniz Nostalji Sokağı'nı.Adı nostalji olunca sokağa giden yolu da nostaljik şekilde döşemişler.Ama o koridor öyle işlek ki.Ben de bu Avm niye boş diyordum.Meğer herkes buradaymış.
Kültürümüzde bulunan bildik ne kadar sokak lezzeti varsa burada küçüklü-büyüklü yer bulmuş kendine.Engin kalabalığı görünce ''çocuklarla girmeyelim,sen bir bak bakalım neler varmış''deyince tek başıma girdim buraya.İyi ki de onlar gelmemiş.Çocuklarla burada dolaşmak hiç te kolay olmayacaktı yoksa.Üstü açık olan bu sokakta onlarca koku birbirine karışmış durumda.Özellikle girişten itibaren bir izdiham.Adım adım ilerliyor kalabalık sanki.
Kokoreçe bayılırım,öyle de bir kokmuş,öyle de bir canım çekmişti ki ama önündeki kalabalığa ve sıraya bakınca nefsimi körelttim..Nostalji Sokağı'nda bulunan lezzetler neler mi? 
Nostalji Sokağı'nda o kalabalıkta yürümeye çalışırken çekebildiğim lezzetler bunlar oldu.Çıkarken aklım hala kokoreçteydi ama o kalabalığa tekrar girmeyi göze alamadım ben..Buradan Avm'nin bir üst katına yani 2.katına çıktık.Çocuğu olanlar bu katı muhakkak ziyaret etmeli çünkü bu kat çocuklara yönelik...2.katta etkinlik alanı,macera parkı,oyun parkı,eğlence parkı gibi alanlar var.2.kat tamamen açık alana kurulu,oldukça geniş bir kat.Biraz rüzgarı alıyor.Yazın bu alanın bu anlamda çok ziyaretçisi olur herhalde.Bir de kar yağdığında...
Sanırım çocuklara yönelik tüm oyun aletlerinin fotoğrafını çekmiş olmalıyım,çünkü benim 1 numara Egemen ve 2 numara Derin hepsinin keyfini çıkarttı neredeyse.

Zemin girişte show havuzunun çevresinde gördüğümüz çim heykeller burada da çıktı karşımıza.
Ya şu çimlendirilmiş,çiçeklendirilmiş üstü açık arabalara ne demeli..Bakmasını ve görmesini bilene çok güzel detaylar var bence..
Buradan show havuzunu bir bütün olarak kuşbakışı izleyebilirsiniz.Akşam üzeri,yavaştan hava kararmaya başladığında müzik ve su ikilisine ateş gösterileri de ekleniyor.Ne ilginç ki su ve ateş aynı yerde,birlikte..Su,ateşi nasıl oluyor da söndürmüyor anlamış değilim.Vardır bir hilesi tabi ki :) Akşam karanlığında bu gösterilere ışıklar da eklenince seyrine doyulmaz bir showa şahitlik yapıyor insan.Bir de havuzun çevresindeyseniz ateşin çevreye yaydığı anlık ısıyı da hissedersiniz o zaman.
Malum havalar soğuk.Çocukları da üşütmemek lazım.Bir de gezecek pek fazla bir yer olmayınca günü bitiriyoruz biz.
Bence Water Garden iddialı konsepti,ilginç mimarisi ile sadece Ataşehir'in değil,İstanbul'un da popüler Avm'lerinden biri olacak.Şu an bir tenhalık,boşluk var,çoğu mekan açılmayı bekliyor..Üstüne bir de kış mevsimi eklenince çok bir tadı yokmuş gibi geldi bana.Ama havaların ısınmaya başlamasıyla beraber Avm'de tam yerine oturmuş olur,mağazaların açılmasıyla beraber tam doluluk sağlanırsa bir çok Avm'nin de papucunu dama atar,benden söylemesi...

Toplu Taşıma ile ulaşım:(Ulaşım bilgileri Water Garden İstanbul web sayfasından alınmıştır)
-Kadıköy'den kalkan 8A ve 13 numaralı otobüslerle Ataşehir Belediye'si durağında inerek Watergarden'a ulaşabilirsiniz.
-Ümraniye Sancaktepe Camii’nden 8Y numaralı otobüsle aktarmasız olarak Ataşehir’e kadar gelebilirsiniz. Ataşehir Belediyesi durağında inerek Watergarden’a ulaşabilirsiniz.
-Beşiktaş Meydan durağından 112 numaralı otobüsüyle Kuyubaşı durağına kadar gidebilirsiniz. Oradan 20D numaralı otobüsle Hisarkent Sitesi durağında inerek Watergarden’a ulaşabilirsiniz.
-Taksim’den 256 numaralı otobüsle aktarmasız olarak Ataşehir’e kadar gelebilirsiniz. Ataşehir’de Ardıç Sokak durağında inerek Watergarden’a ulaşabilirsiniz.

Water Garden İstanbul
Adres: Barbaros Mahallesi. Kızılbegonya Sokak. No.10/1 B.Ataşehir / İstanbul
Telefon: 0 216 504 75 25