Sea Color 5.65 Çilek Kırmızı Saç Boyası


Bu senenin başında koyu kestane saçlarımın arasına sıkça yaptırdığım nar kızılı balyaj sonrası bir daha boya,cila için kuaföre gitmeyince akan,solan,çıkan boyanın yerine yenisini yapma işi evde bana kaldı.Rossmann mağazasından tamamen ambalaj üstündeki renge hayran olduğum,daha önce bilmediğim,kullanmadığım bir marka olan Sea Color'a ait,5.65 Çilek Kırmızı saç boyasını aldım.
Markayı daha önce bilmediğim ve kullanmadığımdan biraz tereddütlü almıştım ama renge de kayıtsız kalamamıştım işte.Sea Color saç boyasını rengi hariç bir pakette 2 tüp boya olmasından dolayı da tercih etmiştim.Belki böylece daha yoğun yada ambalajın üstündeki tonu verir diye düşünmüştüm.Sea Color saç boyası ''kalıcı,parlak,ışıltılı renkler;mükemmel beyaz kapama;zeytinyağı ile ışıldayan saçlar''vaat ediyor.
Malum saç bel hizasında olunca tek paket yetmiyor o yüzden çifter alıyorum boyaları hep.Bir kutu saç boyası;2 tüp krem boya,1 şişe oksidan krem,1 adet 10 ml.saç kremi ve 1 çift eldiven içeriyor.Kullanım kitapçığı ambalajın iç kısmında bulunuyor.Ambalajı bir kenarından keserseniz iç tarafta bütün olarak görebilirsiniz.

İlk olarak 2 tüp boyayı 1 oksidan şişesinin içine sıkıyorum ama 1 oksidan şişe 2 tüpü almıyor.1,5 tüp ancak aldı.Ben de 2 oksidan şişeye 3 tüp boya hazırladım.1 tüp boya fazladan elimde kaldı.
Tüp boyayı sıkıp iyice çalkaladıktan sonra bu renk çıktı ortaya..
Her zamanki gibi paket içinden çıkan koca eldiven elime büyük gelince evdeki temizlik için kullandığım,elimin ölçüsünde olan kullan at eldivenlerden de geçirdim.Böyle daha sağlam oluyor boyama işi.Boyamaya hazırım artık.
Yalnız benim saçlarıma boyayı uygulama şeklim duşa kabin içine saçlarımı öne atarak tutam tutam boyama şeklinde.Uzun saç ayna karşısında boyanmıyor,çok bulaştırıp akıtıyorum her yere.Bu sayede en azından sadece kabin içi boya oluyor.Onu da boyama sonrası bekleme süresinde çamaşır suyuyla temizliyorum.Eğer ayna karşısında boyama yapacaksanız boyun bölgenizden itibaren omuzlarınızı da kapatacak koyu renk bir havlu yada alışveriş poşeti kullanmayı unutmayın derim.
Kutu içindeki kullanım kılavuzunda tüm saç yüzeyine uygulamada 30-40 dakika beklenmesi tavsiye edilmiş(dip boya işlemi farklı onun için ambalaj içindeki kılavuzu okumak lazım).Ben 40 dakika beklettim. 
öncesi                       sonrası                 
Eskisine nispeten en azından gözüme daha hoş gelen bir sonuç çıktı ortaya.Yalnız bu saç boyası yıkama,durulama ve kurutma işlemleri sonunda saçlarımın ucunu deyim yerindeyse kazık gibi yaptı.Sanki jölelemişçesine saç uçlarım sert,katı bir hal aldı.Bu birkaç yıkama sonrası devam etti ve sonra normale döndü saçlarım.
Sea Color 5.65 Çilek Kırmızı saç boyasının 1 kutusunu Rossmann'dan 7,99 TL'ye almıştım.Paket üstündeki çilek kırmızı rengini beğendiğim bu boya tabi ki benim saçımda böyle bir renk vermedi.İlk boyamadan sonraki kızıl görünümünü uzun süre koruyamadı.Saçlarımın ucuna verdiği serlik te hoşuma gitmedi.Sea Color marka saç boyasıyla ilk ve son buluşmam oldu bu benim.Bildiğim,kullandığım markaların kızıl saç boyalarına devam.Bakalım bir sonraki hangi marka,hangi renk olacak?