İstanbul Boğaz Turu Saatleri Ve Fiyatı

Geçtiğimiz günlerde Eminönü'ndeydik Egemen,Derin ve Engin ile beraber.İşimiz erken bitince,havanın da güzel güneşli olmasından istifade bir boğaz turu yapalım,hem çocuklar için de değişik bir gezi olur dedik.Şehir hatları Boğaz iskelesinin hemen yanı başında boğaz turu yapan ilk gezi teknesinin önünde durup tur ile ilgili biraz bilgi aldık ve atladık tekneye.

Eminönü'nde boğaz turu yapan Şehir Hatları,Turyol,Dentur,Boğaziçi Tur,Sahil Tur gibi birçok firma var artık hangisine denk gelirseniz,hangisini seçerseniz,hangisi size uyarsa..Bizim boğaz turu yaptığımız firma Boğaziçi Tur oldu.Yaklaşık 2 saat sürecek tekne turu için ücret: 12 TL.Bu ücrete sadece gezi dahil.Yani yeme-içme yok fiyatın içinde.O yüzden tekneye binmeden önce Egemen ve Derin için su,meyve suyu,simit gibi atıştırmalık bir şeyler aldık biz.
Gezi teknesinin kalkış saatine kadar biraz tekneden Eminönü'nü izledik.Galata Köprüsü yanımızda,Yeni Cami karşımızda,İstanbul Ticaret Odası'nın ilerisinde Topkapı Sarayı'nın üst kısımları bile görülebiliyor buradan.

Hareket saati gelen teknede Boğaz yolculuğumuz başlıyor artık.Açıkçası binmeden önce en azından bir anonsla geçtiğimiz rota üstündeki önemli yapıların anons edileceğini düşünmüştüm ama öyle olmadı.Bu tur firmasının sesli rehber hizmeti yokmuş ne yazık ki.O yüzden çoğu yapının,eserin ne olduğunu bilmek biraz genel kültürümüze kalmış oldu.Bu konuda sanırım Turyol firmasının Boğaz turu esnasında anons sistemi var bu da aklınızda olsun.Teknenin hareket etmesiyle 
Galata Köprüsü geride kalıyor ve İstanbul'un simgelerinden biri olan Galata Kulesi karşılıyor bizi.
Karaköy Türkiye Denizcilik İşletmeleri Binası
Karaköy İstanbul Modern Sanat Müzesi 


Türkiye Denizcilik İşletmesi 
İMEAK Deniz Ticaret Odası Binası 
Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi 
Fındıklı Parkı ve Molla Çelebi Cami
Kabataş Vapur İskelesi  
Dolmabahçe Cami ve Dolmabahçe Saat Kulesi
Dolmabahçe Sarayı Müzesi ve Dolmabahçe Sarayı
Beşiktaş Vapur İskelesi
Four Seasons Hotel 
Çırağan Sarayı
Çırağan Sarayı  
Çırağan Palace Kempinski Otel
Ziya Kalkavan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Galatasaray Üniversitesi ve Kabataş Erkek Lisesi
Radisson Blu Bosphorus Hotel ve Ortaköy  
Büyük Mecidiye Cami (Ortaköy Cami diye de bilinir)
1970 yılından beri Boğaziçi Köprüsü diye bildiğimiz şimdinin 15 Temmuz Şehitler Köprüsü 
Reina  
Sortie
Bu yapının ne olduğunu bilmiyorum   
Hotel Les Ottomans
Kuruçeşme  
Suada Club (Galatasaray Adası)
Arnavutköy Vapur İskelesi  
Uzaklarda 2.Köprü Fatih Sultan Mehmet Köprüsü
Kaptan Köşkünü çekmesem olmazdı dedirten bir fotoğraf  
Mısır Konsolosluğu
Bebek Parkı  
Rumeli Hisarı ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü
Fatih Sultan Köprüsü Avrupa yakası sahil rotamızın son noktası oldu.Buradan Anadolu Yakası sahiline doğru yol aldık.Anadolu Hisarı civarından da sahil turuna devam ettik.Anadolu Yakası sahilinde sahil yolunda ve sahil boyunca tarihe tanıklık etmiş,asırlık bir çok yalı var.
Kandilli Edib Efendi Yalısı 
Gezi teknesi sahile yakın gitmediği için uzaktan gördüğüm yalıların hangisi olduğunu tam bilemiyorum.Aşağıdaki 4 fotoğrafta sizin bildiğiniz bir yalı varsa ismini yorum kısmına yazabilirsiniz.

Kuleli Askeri Lisesi
Beylerbeyi Cami (Diğer bilinen adıyla Hamid-i Evvel Cami)
Beylerbeyi Sarayı

Kuzguncuk 
Fethipaşa Korusu

Üsküdar 
Türk Boğazları Gemi Trafik Hizmetleri (TBGTH) Üsküdar Gözetleme İstasyonu
Kız Kulesi
Kız Kulesi'nden sonra rotamız yine Avrupa yakasına döndü.Tarihi yarımadayı,Topkapı Sarayı'nı geçip Eminönü iskelesine doğru devam ettik.

Boğaz turu teknesi dönüşte farklı bir iskeleye yöneldi.Galata Köprüsü'nün altından geçip Boğaziçi Yoltur Turizm İskelesi'ne yanaştı tekne.Eminönü Şehir hatları Boğaz iskelesi'nin yanında Boğaziçi Tur'a bağlı Gönül 5 teknesiyle yaptığımız yaklaşık 2 saatlik boğaz turunun sonuna geldik böylece..
Tarihte birçok medeniyete başkentlik,farklı kültürlere ev sahipliği yapmış,adına şarkılar,şiirler,besteler yazılmış,iki kıtayı birleştiren,taşı toprağı altın denilen,eşsiz güzellikteki İstanbul'u,hali hazırda güzel,güneşli günler bitmeden önce,boğazda tekne turu yaparak görün bir de bence...