Trabzon Uzungöl Ada Restaurant

''Trabzon Uzungöl'' yazımda ''Uzungöl göl gezimizin sonunda akşam yemeğinin ardından Uzungöl'e veda ettik'' diye sözünü ettiğim Trabzon Uzungöl Ada Restaurant'ta Yemek Molası yazım var bugün yeşimlehertelden blog sayfamda.Aşağıdaki fotoğrafta daha net görebilirsiniz göle olan konumunu.
Uzungöl'de akşam hava değişip karanlık çökmeye,sis artmaya ve çiselemeye başladığı için gölün karşı tarafını gezme imkanı bulamamıştık.O yüzden yemek için gezdiğimiz taraftaki restoranlara baktık.Uzungöl cami girişinden göle giriş yapılan yerde peşi sıra dizilmiş 3-5 restoran vardı.Bunlara şöyle bir uzaktan bakıp en baştaki Ada Restaurant'a geldik nihayetinde.
Ada Restaurant 2 katlı,hem içeride hem de dışarıda oturma yerleri olan bir mekan.Üst kata çıkma fırsatım olmadı ne yazık ki çocuklardan ve yemek telaşından.Ama üst katta üstü ve yan camları açılıp kapanabilen bir teras olduğunu biliyorum.Eminim terastan göl manzarası daha muhteşemdir.
Alt kat yani giriş katı oldukça geniş.Hem dış taraftaki hem iç taraftaki oturma yerleri modern görünüyor.İç kısmın geniş bir salonu var.Masa aralıkları rahat.Dekorasyonda kullanılan objeleri ve iç mekan renklerini beğendim.Kadife koltuklar ve sandalyelerde tercih edilen Trabzonspor renkleri olan bordo-mavi seçimler de gözümden kaçmadı.
Restaurantın salon kısmında çeşitli yerlere yerleştirilen kitaplık rafları kitap dolu,okuma amaçlı mı yoksa dekoratif mi kullanılmış onu bilemiyorum artık.Büyük kitaplığın önündeki raflarda artık antika oldu diyebileceğimiz daktilolar ve radyolarla nostaljik bir görüntü verilmiş mekana.
Buranın en cazip köşesi şüphesiz şöminenin olduğu oturma gruplarıdır.Bizim ziyaretimizde her ne kadar şömine yakmaya gerek olmayacak bir hava varsa da burada,yandığı zamanlarda önünde çay,kahve yada sıcak bir şeyler yudumlamak çok keyifli olur eminim.
Şöminenin üstünde sergilenen Osmanlı padişahları bibloları da bence çok hoş durmuşlar.
Bir mekanın temiz,hijyenik olup olmadığının delilidir bana göre tuvaletler.O yüzden gittiğim her mekanda tuvaletlere özellikle bakarım.Lavaboların ve klozetlerin temizliğine,klozet çöp kutularının boşaltılıp boşaltılmamasına,sabunlukta sabun olup olmamasına hep dikkat ederim.Burası o anlamda geçer not aldı diyebilirim.
Mekanla ilgili bu kadar detay yeter sanırım biraz menüsünden ve fiyatlardan da bahsetmek gerekir tabi.Menüsünde kahvaltı,ara sıcak,çorba,yöresel lezzetler,balık çeşitleri,tava çeşitleri,ızgara,kebap,sulu yemek,pide,pizza,spagetti,salata,tatlı,soğuk ve sıcak içecekler var Ada Restaurant'ın.
Uzungöl Ada Restaurant yani kendi deyimleriyle menünün üstüne de yazdıkları gibi Laz Food menü şu şekilde(Menü içeriği ve fiyatlar 2015 senesine aittir):
Bana kiremitte tavuk sote,Engin'e kıymalı pide,Egemen ve Engin'e de köfte siparişi verdik.Lezzetleri genel olarak beğendim diyebilirim.Herkesin damak zevki ayrı tabi,benim beğendim dediğim bir lezzeti bir başkası beğenmeyebilir de.Fiyat olarak ortalama diyebileceğim aralıklarda.Uzungöl'ün değeri yüksek bir turistik bölge olduğunu düşünürsek fiyatların da bununla doğru orantılı olacağını unutmamak lazım.

Yemek faslının ardından artık Uzungöl'e veda etme zamanı gelmişti.Uzungöl,akşam havanın kararmasıyla çevresindeki işletmelerin ışığıyla aydınlanmaya başlayınca bu ışık şölenini de fotoğraflıyor ve ayrılıyoruz buradan.
Ada Restaurant
Adres: Uzungöl Yenimahalle (Fevzi Çakmak Cad. No 15/A) Çaykara Trabzon

Trabzon Uzungöl Ada Restaurant ile ilgili görüşlerim ise şöyle:Sırasında birkaç restaurant daha bulunan mekana öylesine ''hadi buraya girelim'' diyerek gelmiştik.Mekanın genişliğini,ferahlığını,dekorasyonunu,yediğim kiremitte tavuk sotenin tadını beğendim.Bulunduğumuz süre içinde gözüme çarpan bir olumsuzluk yaşamadım.Yani olur da bir gün yolunuz buralara düşer bu restoranı görürseniz en azından bu yazıyı okumuş olduğunuz gelsin aklınıza...


yeşimlehertelden.blogspot.com harici fotoğraflar görsel bilgi amaçlı kullanılmıştır.