Diadermine Lift+ BB Krem

Son bir kaç yıldır bir BB krem furyası almış başını gidiyor.''Nedir bu BB krem?Ne işe yarar?''hep merak etmişimdir.Sonunda merakımı giderip kendim deneyimlemek için aldım bir BB krem.Henkel firmasına ait Diadermine daha önceden de bazı ürünlerini kullanıp bildiğim bir marka olduğundan BB Krem seçiminde de tercih nedenim oldu.
Ürünle ilgili yazıma geçmeden şu BB olayına kısa bir açıklama yazmak istiyorum.Blemish balm(leke balsamı-kusur merhemi) veya beauty balm (güzellik merhemi-güzellik kremi) olarak adlandırılan BB Kremler,Alman estetik cerrahların hastalarının yara izlerini ameliyattan sonra daha düzgün gözükmesi ve daha çabuk iyileşmesi için geliştirdikleri bir kremken Kore’de herkesin kullanabileceği bir hale getirilir ve tüm Asya’da ardından da yenileyici cilt özelliği sebebiyle Avrupa’da popüler olmaya başlar.

BB Kremler günümüzde yüzde oluşan deformasyonları ve cilt problemlerini gizleyerek yüzün daha iyi ve pürüzsüz görünmesini sağlamak için kullanılıyor.
All In One krem de denilen BB kremlerin kırışık&sivilce&kızarıklık ve leke kapatıcı,donuk görünümü canlandırıcı,aydınlatıcı,doğal renklendirici,nemlendirici,bazıları içeriğindeki SPF ile güneşe karşı koruyucu özellikleri bulunuyor.

Bu kadar anlatılan şeyden sonra sanki cildimde bir mucize yaratacakmış hissine kapıldığım BB kremi ben de bir deneyeyim bari diyerek Diadermine Lift+ BB Krem'i almıştım.
ürünün orijinal kutusunu attığımdan bu fotoğraflar görsel bilgi amaçlı kullanılmıştır.
Zamanla kolajen üretimi yavaşlayan cilt sıkılığını kaybeder.Kırışıklıklar ortaya çıkmaya başlar.Cilt soluk bir görünüm alır ve eskisi gibi pürüzsüz görünmez.Diadermine Lift + BB krem aynı anda 6 etkiyi birarada sunuyormuş;Cildi sıkılaştırır,pürüzsüzleştirir,kusurları düzeltir,cilt tonunu eşitler,aydınlatır ve canlandırır-mış.Ultra sıkılaştırıcı etki ve güçlenmiş cilt yapısı için,kolajen yapılandırıcısı kolajen üretimini derinlemesine yeniden desteklerken;kusursuz ve genç bir cilt görünümü için Mikro-Mineral pigmentlerle zenginleştirilmiş cilt kusursuzlaştırıcı krem cilde ışıltısını geri kazandırıp cilt kusurlarını gizler-miş.
BB krem,ilk bakışta fondöteni anımsatıyor ama daha ince yapılı renkli bir krem kıvamında.Fondöten kadar çok fazla kapatıcı özelliği yok maalesef.BB kremi fondötenden ayıran en büyük özelliği içeriğinde nemlendirici olması.
Diadermine Lift BB Krem'in özellikleri;
  • Ciltte hemen emilir.
  • İçerdiği vitamin C ve mineral pigmentler sayesinde anında mükemmel bir cilt görünümü sağlar.
  • Cildi 24 saat nemlendirir.
  • Cilt rengini eşitler.
  • Ciltte ki pürüz ve çizgileri gizler.
  • Cilde sağlıklı bir ışıltı verir.
  • İçerdiği SPF 15 ile cildi UV ışınlarından korur.
  • Cildinize parlaklık verir.
  • Cildi yağlı görünümünden kurtarır.
  • Ciltte kapatıcı etkisi yaratır-mış.
Diadermine Lift+ BB Krem 50 ml. tüpte ve açık ton / orta-koyu olmak üzere 2 renk çeşidi var.Benim kullandığım açık ton.Yalnız açık ton olmasına rağmen esmere yakın cilt tonumla uyumlu rengi.Sanırım açık ton;çok beyaz ve buğday tenlilere koyu gelebilir,bundan daha açık bir ton olması gerekirdi.Orta koyu ton ise daha ziyade esmer ve bronz tenliler için uyumlu diyebilirim.Aşağıda fotoğrafta gördüğünüz üzere yoğun yapısı nedeniyle,nohut tanesi büyüklüğünde bir parça krem,tüm yüz uygulamasında yeterli.Ürünün en büyük kullanım kolaylığı da sünger yada pamuğa gerek kalmadan parmak uçları yardımıyla yüze ve boyun bölgesine uygulanabilmesi bence.
Diadermine Lift+ BB Krem açık tonun ten üstündeki etkisini daha iyi görebilmek için aşağıdaki iki fotoğrafa bakabilirsiniz.İlk fotoğrafta 4 nokta yaptım tükenmez kalemle kol içime.Göz kalemiyle denedim ilk etapta ama BB kremi sürdüğümde dağıldığı için tükenmez kalem geldi aklıma.2.fotoğrafta ise kol içimin iç tarafındaki iki noktaya Diadermine Lift+ BB Krem sürdüm.Sonuç bu şekilde oldu.Dediğim gibi kusursuz kapatıcı özelliği olmasa bile en azından gözle görülür bir etkisi olduğu kesin.

Ürünün piyasa fiyatlarından bazıları:
hepsiburada.com'da 20,90 TL
gittigidiyor.com'da 11,90 TL - 29 TL arası
n11.com'da 10,12 TL - 29,90 TL arası
migrossanal market'te  18,75 TL
bu ürün sanırım bir ara BİM markette de satılmıştı,sanırım 10 TL civarındaydı.Dönem dönem cuma günleri aktüel ürünleri takip ederseniz belki daha uygun fiyata alma şansınız olabilir.
Not:Watsons,Gratis,Rossmann gibi kozmetik mağazalarının internet sayfalarında fiyat bilgisi olmadığından fiyat örnekleri benim bildiğim ve güvenilir alışveriş sitelerine aittir.Ürün fiyatları yazıyı paylaştığım an için geçerli fiyatlardır,güncel fiyatlar için linklere bakabilirsiniz.

BB kremin özelliklerinden bahsederken de mış-miş diye yazdım çünkü sürekli ve düzenli kullandığım bir ürün değil.Diadermine Lift+ BB Krem ile ilgili yorumum:Kremin sadece 2 renk seçeneği olması bir eksi.Çok açık tenliler için bile,açık tonu koyu gelebilir.Tüm gün yüzümde kalması gerektiği zamanlarda cildimde bir ağırlık yaptığını fark ettim.Cildim nefes alamıyormuş,yağlı bir tabaka varmış gibi bir his uyandırdı bende ve bu da beni rahatsız etti.O yüzden sürdüğüm zaman çok uzun süreli yüzümde tutamıyorum,hemen temizleme ihtiyacı hissediyorum.Fakat yine de yüz bölgesine onlarca pudra,fondöten,kapatıcı sürmek yerine BB krem tek başına yeterli gibi görünüyor.Fondötene nazaran daha hafif bir yapısı olmasına karşın cilt kusurlarını kapatmada fondöten kadar başarılı olduğunu söyleyemem ama yine de işe yarar.Yüzdeki ton farklılıklarını eşitleme konusunda da geçer not aldı benden.

Yazılarımda paylaştığım ürünler kendi deneyimlerimi ve düşüncelerimi içermektedir.Herkesin cilt tipi,cilt rengi,cilt yapısı farklı olduğundan,bahsi geçen ürünlerle ilgili tavsiye,öneri niteliği taşımamaktadır.