Maybelline New York İnstant Anti-Age The Eraser Eye Concealer

Öyle gündelik ev yaşantısında makyaj yapan biri değilimdir. Sadece davet, organizasyon, kutlama, etkinlik gibi özel anlar için göz altıma aydınlık bir görünüm vermesi ve mevcut göz altı kusurlarını kapatması için elimin altında bulunsun diye, geçtiğimiz haftalarda Watsons mağazasından % 40 indirimle 22.25 TL.'ye aldığım Maybelline New York İnstant Anti-Age The Eraser Eye Concealer ( Yaşlanma Karşıtı Koruyucu Göz Kapatıcı) konuğum bugün.
Maybelline markasına ait Tattoo Brow Gel ( Kaş Dövmesi ) ve The Colossal Big Shot Volum'Express Mascara paylaşımlarımda olduğu gibi yine bu üründe de Maybelline Türkiye sayfasında ne ürün, ne ürün açıklaması ne de görsel var. Yani bu kapatıcıyla ilgili kendi sayfasından bilgi alamayacaksak, kendilerini güncel tutamayacaklarsa eğer kapatsınlar web sayfalarını.
Ürün hakkında; ambalaj arkasında yazılı '' micro correcting eye concealer instantly conceals dark circles and fine lines '' şeklindeki İngilizce açıklamayı Google '' mikro düzeltici göz kapatıcısı, karanlık halkaları ve ince çizgileri anında gizler '' diye çevirmiş. Hayır yani hepimiz İngilizce bilmek zorunda mıyız? Ya da elimizde bir çeviri sözlüğüyle mi dolaşıyoruz? Neden Türkiye edisyonunda yer verilmez ki bu ürüne ?

Yabancı kaynaklı sitelerde ise;
'' -Koyu halkaların ve ince çizgilerin görünümünü anında siler,
  -Göz altında kullanılan kapatıcı, şişkinlik görünümünü görsel olarak azaltır,
  -Göz bölgesi parlak ve yenilenmiş görünür,
  -Koyu halkaların ve ince çizgilerin görünümünü silmek için goji çilek ve haloksil içerir '' şeklinde açıklamalar var.
6.8 ml ebatlı, sünger başlıklı kapatıcının yine yabancı kaynaklı sitelerden öğrendiğim kadarıyla; Fair, Light, Medium, Honey, Neutralizer, Brightener, Ivory, Sand, Golden, Caramel, Tan, Hazelnut olmak üzere 12 tonu bulunuyor. Tabi bizim ülkemizde kaçı satışta onu da bilmiyoruz. Göz altı kapatıcılarında ten rengimizin 1 ton açığını kullanmalıyız mantığı ve kozmetik görevlisinin tester denemesiyle Light tonunu aldım ben.

Bahsettiğim gibi sünger başlıklı aplikatörü, uç kısmında gösterilen ok işareti yönünde birkaç kez çevirdiğinizde kapatıcı, sünger ucun üstüne gelmeye başlıyor. Bazı yorumlarda sünger başlığın kullanışsızlığından ve hijyenik olmadığından bahsedilmiş ama ben kullanımda ve uygulamada bir sıkıntı yaşamadım, sünger başlık parmak uçlarıyla uygulamaya gerek olmadan tek başına yeterli gibi şimdilik.
Hemen bir öncesi-sonrası fotoğrafla durumu göstereyim..
Maybelline Türkiye sayfasında ürüne yer verilmemiş olması büyük eksi onu belirterek yorumlara geçeyim; göz altı halkalarını, ince çizgileri, yorgunluk izlerini ve hatta hafif derecedeki lekeleri gizlemede; aydınlık bir görünüm yaratmada, göz altına daha bakımlı bir hava vermede başarılı bulduğum Maybelline İnstant Anti-Age The Eraser Eye Concealer ile şimdilik anlaşıyoruz biz ve memnuniyetim böyle sürmeye devam ederse bitince yenisini alabileceğim bir göz altı kapatıcısı olur kendileri.. Yazımı Maybelline New York ama made in France diye bitirmezsem olmazdı :)