Sayılarla Dünyamız / Steve Martin

Çocuklarınızın kitap okumasını istiyorsanız önce siz kitap okumalısınız.Elinizde tv kumandası,akıllı telefon,tablet varken çocuğunuza ''kitap oku biraz''demek hiç te inandırıcı ve teşvik edici olmaz.Okuyacağınız kitabın illa yüzlerce sayfalık bir hikaye,roman kitabı olmasına da gerek yok.Bazen birkaç sayfalık bir kitap ta çocuğunuza kitap okuması için özendirici olabilir.Ama bu sefer bizim evde tam tersi oldu.Sevgili Şafak ve Fatma'nın organize ettiği 23 Nisan Blogger Anne&Çocuk Şenliği'nde hediye edilen Minval Yayınları'na ait Sayılarla Dünyamız kitabını okumam için Egemen özendirdi beni.
Steve Martin(hani şu bildiğimiz ABD'li komedyen),Clive Gifford ve Marianne Taylor tarafından yazılan,Andrew Pinder tarafından resimlenen,orijinal adı Numberland olan kitabın yayın tarihi 2013,baskı tarihi de 2016.Kitap Minval Yayınları'nın tescilli markası olan Zepros Yayınları'nın Çocuk/Gençlik dizisinden. 
A4 boyutunda,toplamda 128 sayfa olan kitap;müthiş hazinelerden,berbat yemeklere,antik Mısır'a,yıldızlara ve gezegenlere,dinozorlara,tehlikeli hayvanlara,insan vücuduna,korsanlara ve daha pek çok konuya dair 61 konuda(her konu 2 sayfa olacak şekilde,son sayfadaki sayılar konusu 1 sayfa sadece)2000'den fazla eğlenceli resim ve olayla,dünyamız hakkında ilginç,enteresan bilgiler içeriyor.
Mesela;Amerika Birleşik Devletleri'nde Elmas Krateri Ulusal Parkı'nda bulunan bir maden sadece 1 günlüğüne madenci olmanıza ve elmas bulursanız alıp götürmenize izin veriyormuş.
Bir insan günde ortalama 14 kez osururmuş(vallahi kitapta aynen böyle yazıyor),bu sayı bolca fasulye,lahana,peynir,yumurta yenirse daha da çoğalırmış.
Buz dağına çarptıktan 157 dakika sonra Titanik'in gövdesi 2'ye bölünmüş.
Fransa kralı XIV.Louis'nin saraylarında 413 yatak bulunurmuş.
Dolmabahçe Sarayı'nda bulunan kocaman kristal avize 4,5 tonmuş.
Bilimsel adı ful bacak olan bir böceğin tam 750 bacağı varmış.
Bunlar sadece birer örnek.Sayılarla Dünyamız adlı kitapta çok daha fazla ilginçlikte bir çok olay ve renkli resimler mevcut.D&R,İdefix 'te 18-22 TL.arası değişen bu kitabı çocuklar kadar yetişkinlerin de merakla okuyacağına eminim ben...